Tisvilde Hegn vandrerute

Hovedgaden 112, 3220 Tisvildeleje, Danmark

Tisvilde Hegn, beliggende i Nordsjælland, tilbyder en naturskøn vandrerute, der strækker sig langs Kattegatkysten fra Tisvildeleje til Asserbo og Liseleje.

Beskrivelse af ruterne

Dette område, som begyndte at blive tilplantet i 1800-tallet for at bekæmpe sandflugt, rummer nu et rigt dyre- og planteliv, inklusive sjældne arter som sortspætten og hejrelærken. Vandreruterne fører gennem varieret landskab, herunder Troldeskoven med sine karakteristiske forkrøblede træer, og forbi historiske seværdigheder som Asserbo slotsruin. Med over en halv million besøgende årligt er Tisvilde Hegn et populært udflugtsmål, især om sommeren, hvor områdets strande tiltrækker badegæster. Området er en del af Natura 2000-netværket og indgår i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvilket understreger dets betydning for naturbeskyttelse og biodiversitet.

Tisvilde Hegn vandrerute

PREMIUM
Sværhedsgrad Længde Højde m. Tid
Moderat 14,62 km 56,2 m -

Tisvilde Hegn, beliggende i Nordsjælland, tilbyder en naturskøn vandrerute, der strækker sig langs Kattegatkysten fra Tisvildeleje til Asserbo og Liseleje. Dette område, som begyndte at blive tilplantet i 1800-tallet for at bekæmpe sandflugt, rummer nu et rigt dyre- og planteliv, inklusive sjældne arter som sortspætten og hejrelærken. Vandreruterne fører gennem varieret landskab, herunder Troldeskoven med sine karakteristiske forkrøblede træer, og forbi historiske seværdigheder som Asserbo slotsruin. Med over en halv million besøgende årligt er Tisvilde Hegn et populært udflugtsmål, især om sommeren, hvor områdets strande tiltrækker badegæster. Området er en del af Natura 2000-netværket og indgår i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvilket understreger dets betydning for naturbeskyttelse og biodiversitet.

Tisvildeleje Strandhotel
Læs mere
1

Rute start

Din vandrerute begynder her.

2

Råbjerg shelterplads

3

Frøbakken

4

Torup Landsby