Regionalrute 82+83: Sydlige Langeland

Brovejen, 5900 Rudkøbing, Danmark

Rudkøbing, Bagenkop og Spodsbjerg - 65 km

Beskrivelse af ruterne

Denne cykelrute består af 2 ruter, 82 og 83. Fælles for disse er, at ruten mellem Lindelse og Bagenkop er ens. Det er en naturskøn afmærkede rute på Sydlangeland, 3 km af ruten er på grusveje.

Regionalrute 82+83: Sydlige Langeland

PREMIUM
Sværhedsgrad Længde Højde m. Tid
Moderat 65,00 km 0,0 m -

Denne cykelrute består af 2 ruter, 82 og 83. Fælles for disse er at ruten mellem Lindelse og Bagenkop er ens. Det er en naturskøn afmærkede rute på Sydlangeland, 3 km af ruten er på grusveje. Det står frit for at starte turen hvor som helst. Denne tur starter med cykelrute 82 i Rudkøbing (1). Ikke langt fra Rudkøbing cykler man tæt ved Longelse Bondegårdsskov (2), dernæst igennem Fuglsbølle, et idyllisk naturskøn område, omgivet af marker og skov. Den afmærkede rute fører nu af små veje til Lindelse. Her finder man en hyggelig lille landsby, som er omringet af smuk natur der giver anledning til mange skønne gåture. Efter Lindelse cykler man nær Skovsgaards Gods som ligger op til et lille hvil og betragte det beundringsværdige bygningsværk. Bagenkop (4) er sidste stop på cykelrute 82, skulle man have lyst til at udforske det sydlige Langeland yderligere, kan man tage til Gulstav og opleve De Vilde Heste (6) en tillægs tur på 3 km, på vejen der ned kommer man forbi Hjulbjerg Jættestue (5). Nu går turen mod Spodsbjerg af cykelrute 83, som beskrevet tidligere er turen fra Bagenkop til Lindelse den sammen man lige er kørt af. De sidste 3 km inden Spodsbjerg er af grusveje, og herefter slutter cykelrute 83. I Spodsbjerg (7) finder man nær ved lystbådehavnen, den lille hyggelig sandstrand Drejet.

1

Rudkøbing

Rudkøbing er Langelands største by, der blev grundlagt i 1200-tallet. En hyggelig gammel købstad, med mange velbevarede ældre bygninger. Her vil man blive mødt af små byhuse, brostensveje, samt flere små spisesteder.

2

Longelse Bondegårdsskov

3

Skovsgaards Gods

4

Bagenkop

5

Jættestuen i Hjulbjerg

6

De Vilde Hest

7

Spodsbjerg