Regionalrute 80+81: Nordlige Langelang

5900 Rudkøbing, Danmark

Gennem Rudkøbing, Lohals og Spodsbjerg - 72 km

Beskrivelse af ruterne

En naturskøn cykelrute som går gennem Rudkøbing, Lohals og Spodsbjerg. Det meste af ruten er på asfalterede veje og 5 km af ruten på gode grusveje.

Regionalrute 80+81: Nordlige Langelang

PREMIUM
Sværhedsgrad Længde Højde m. Tid
Moderat 71,59 km 32,8 m 6t 5 min

En naturskøn cykelrute som går gennem Rudkøbing, Lohals og Spodsbjerg. Det meste af ruten er på asfalterede veje og 5 km af ruten på gode grusveje. Det står frit for at starte turen hvor som helst. Denne tur starter med cykelrute 80 i Rudkøbing (1), som er Langelands Største by. Fra Rudkøbing går turen nordpå, frem til Klavsebølle kører man ad små veje. På strækningen mellem Klavsebølle og Tranekjær kører man igennem større skovområder. Lige syd for Ravnebjerg Skov (2) ligger det højeste punkt i området, fra højen har man udsigt ud over øhavet mod vest, et godt sted at tage et lille stop og nyde udsigten. Cykelrute 80 ender ved havnen i Lohals (3), og mangler man et sted at sove er der her en helt særlig mulighed, hvor man kan overnatte på vandet med kig til stjernerne, i de Flydende shelters på Lohals havn. Den næste del af turen er med cykelrute 81, denne går fra Lohals til Spodsbjerg. På denne strækning er der ikke mange seværdigheder, hvorfor en lille omvej forbi Tranekær Slotspark (4) og Medicinhaverne, kan være et hyggeligt sted at få en pause fra cykelturen. Derefter slutter cykelrute 81 i Spodsbjerg (5).

1

Rudkøbing

Rudkøbing er Langelands største by, der blev grundlagt i 1200-tallet. En hyggelig gammel købstad, med mange velbevarede ældre bygninger. Her vil man blive mødt af små byhuse, brostensveje, samt flere små spisesteder.

2

Ravnebjerg Skov

3

Lohals

4

Tranekær Slotspark

5

Spodsbjerg