Marsvineruten

Østre Hougvej 124, 5500 Middelfart, Danmark

Middelfart, Hindsgavl og Strib - 35 km

Beskrivelse af ruterne

Marsvineruten er en god endags tur på godt 35 km. Turen starter i Middelfart, går igennem Strib og slutlig rundt om den smukke dyrehave på Hindsgavl halvøen. Ruten fører dig af små veje og stier langs Lillebælts kyster.

Marsvineruten

PREMIUM
Sværhedsgrad Længde Højde m. Tid
Nem 34,71 km 0,0 m 2t 18 min

Marsvineruten er en god endags tur på godt 35 km. Turen starter i Middelfart, går igennem Strib og slutlig rundt om den smukke dyrehave på Hindsgavl halvøen. Ruten fører dig af små veje og stier langs Lillebælts kyster. På denne rute kan du med lidt held spotte et marsvin, en af verdens mindste hvaler. Den har en kropslængde på mellem 1.4 - 1.8 meter og vejer omkring 55-65 kilo. Marsvinet minder lidt om en delfin, men en af de mest tydelige forskelle, er at marvins hoved er mere rundt, hvor delfiner har et næb. Lillebælt har Nordeuropas største bestand af marsvin, chancen for at spotte et er størst fra april til september, men man kan også være heldig at se få marsvin i vintermånederne. Det står frit for at starte turen hvor som helst. Denne rundtur starter og slutter i Middelfart ved Marinaen (1), hvor man cykler langs Golfklubben Lillebælt. Det første stykke af ruten går nordpå af snoede veje, omgivet af marker, til man igen rammer kysten og Vejlby Fed Strand (2). Vejen fra Vejlby følger kystens buening, her går turen forbi Røjle Klint (3), som bestemt er et besøg værd. Her kan man finde enkelte bord og bænke hvor man kan opleve klinten ovenfra med en helt betagende udsigt. Turen fortsætter langs kysten til man når Strib (4), byen skulle efter sigende have Danmarks største specialøl udbud og friskpresset juice fra lokale plantager, hvorfor det indbyder til at tage en pause, opleve byen og nyde en lille forfriskning. Fra Strib går turen langs kysten forbi Staurby Skov, under den nye Lillebæltsbro og videre langs kysten til man når Den gamle bydel i Middelfart (5). Når man cykler fra den gamle bydel videre langs kysten kommer man forbi Lillebæltsværktet. Mellem de store røde træbygning der er placeret helt ud til vandet, finder man et lille skibs cockpit, her er der opstillet en kikkert, hvorfra man kan se til Lillebæltsbroen og med lidt held måske spotte et marsvin eller to. Den næste del er rutens sidste strækning, som går gennem det smukke område Hindsgavl Halvøen (6). Her kan man opleve Hindsgavl Dyrehave og Hindsgavl Slot, inden turen fortsætter til Middelfart Marina (1), rutens sidste stop.

1

Middelfart Marina

Marinaen er en af de mest centralt placeret i Danmark, man finder både hyggelige grillpladser og børnevenlige strande. Fra marinaen kan man se til Fænø, som er Danmarks største privatejet ø.

2

Vejlby Fed Strand

3

Røjle Klint

4

Strib

5

Den gamle bydel i Middelfart

6

Hindsgavl Halvøen